LIVE TEXT | Război în Ucraina. Ruşii ar fi vizitat Iranul de două ori în ultima lună pentru a examina drone de luptă

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Ruşii ar fi vizitat Iranul de două ori în ultima lună pentru a examina drone de luptă

Update 05:30 Ruşii au vizitat Iranul de două ori în ultima lună pentru a verifica dronele pe care ar urma să le primească în perioada următoare

Consilierul pentru securitate naţională, Jake Sullivan, a declarat că o delegaţie rusă a vizitat un aerodrom din Iran de cel puţin două ori în ultima lună. Scopul ruşilor ar fi examinarea dronelor capabile de luptă.

„Avem informaţii că guvernul iranian se pregăteşte să furnizeze Rusiei câteva sute de UAV, inclusiv UAV-uri capabile să utilizeze arme Evaluăm că o delegaţie oficială rusă a primit recent o vitrină de UAV-uri iraniene capabile să atace”, a declarat Sullivan pentru CNN.

UPDATE 05:00 Explozii au avut loc în Kremenciuk

Guvernatorul regiunii Poltava, Dmitro Lunin, a raportat vineri seară că mai multe explozii au avut loc în oraşul Kremenciuk, relatează The Kiev Independent. Lunin a postat pe contul său de Telegram ca va reveni cu mai multe detalii.

UPDATE 03:00 Ucraina a suferit cele mai mari pierderi în luna mai

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat că Ucraina a suferit cele mai mari pierderi civile în luna mai.

„Cel mai mare vârf al pierderilor noastre a fost în luna mai”, cu până la 100 de soldaţi ucişi pe zi, a declarat, pentru BBC, relatează Libertatea.ro.

UPDATE 00:00 Aproximativ 70% din atacurile ruseşti vizează ţinte nemilitare

Purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, Oleksandr Motuzyanyk, afirmă, vineri, că până la 70% din atacurile cu rachete ruseşti sunt asupra unor oraşe paşnice şi ţinte nemilitare, transmite CNN.

Oleksandr Motuzyanyk a declarat vineri că doar 30% din loviturile cu rachete ruseşti sunt asupra unor ţinte militare. "Restul de 70% din lovituri sunt atacuri deliberate ale ruşilor asupra unor oraşe paşnice. Rusia ar trebui să fie recunoscută ca o ţară teroristă", a declarat el.

3 morţi şi 15 răniţi în urma unui atac cu rachete în Dnipro

Cel puţin 3 persoane au murit şi alte 15 sunt rănite după ce ruşii au lansat rachete asupra oraşului Dnipr. Guvernatorul regiunii Dnipro, Valentin Reznicenko, a declarat vineri că rachetele au lovit o întreprindere industrială şi o stradă din apropierea acesteia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

3 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 VIDEO Priviți noua „drăcovenie” scoasă de americani din „cutia cu maimuțe”